Forening for etterlatte ved selvmord på besøk hos RVTS Nord

De nordnorske fylkeslagene under landsforeningen «Leve» er viktige samarbeidspartnere for RVTS Nord.

RVTS Nord samarbeider jevnlig med «Leve – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord». Nylig var representanter fra foreningen på en dagsvisitt i Tromsø.

Spesialkonsulent ved RVTS Nord, Ola Robertsen (bildet, ytterst til venstre), forteller at de på møtet snakket om aktiviteter gjennom det siste året i de ulike Leve-fylkeslagene.

– Å samarbeide med Leve er en del av vår virksomhet. Vi har også snakket litt om planlagte fellesarrangementer, sier Ola Robertsen.

Møtet gikk også til å drøfte utfordringer man kan møte på i selvmordsforebyggende arbeid.

Generalsekretær i Leve, Terese Grøm (bildet, nummer to fra høyre) forteller at alle RVTS-ene i Norge jobber tett sammen med foreningens mange fylkeslag.

– Vi er samarbeidspartnere omkring praktisk arbeid og arrangementer. I dag er jeg her for lytte, sier Grøm.

Til stedet var også styremedlem fra Leve Finnmark, Lásse-Pier Elle / Ellen Guttorm Knutsen (nr. to fra venstre), koordinator og spesialkonsulent ved RVTS Nord, Marianne Larssen, Leve Nordland-leder Odd J. Eidner, og ytterst til høyre, Beate Losvik fra Leve Troms.

LEVE oppgir via egne nettsider at deres formål er å støtte etterlatte og berørte ved selvmord, og å bidra til å forebygge selvmord gjennom åpenhet, opplysningsvirksomhet og politisk arbeid. (ekstern lenke)