SafeTALK – Oppmerksom på selvmordstanker

Ønsker du å bli mer oppmerksom på selvmordstanker? Kurset SafeTALK arrangeres på Tromsø bibliotek og byarkiv 12. september.

«Minneteppet» av Eline Medbøe vil være utstilt på Tromsø bibliotek og byarkiv i anledning Verdensdagen for selvmordsforebygging 10 september. I forbindelse med at teppet henger på biblioteket arrangerer RVTS Nord og VIVAT Selvmordsforebygging kurs i SafeTALK for alle interesserte.

Meld deg på her.

Tid:  12.09.17. Kl. 14.00 – 18.00.

Sted: Tromsø bibliotek og byarkiv.

Det koster ingenting å delta på kurset. Det er 40 plasser på kurset.

safeTALK er et halvdagskurs hvor målet er å bli mer oppmerksom på selvmordsfare.

Du lærer å identifisere mennesker med selvmordstanker og hjelpe dem i kontakt med noen som kan gjøre en førstehjelpsintervensjon/ gi videre hjelp.

Marianne presenterer SafeTalk
  • Du blir utfordret til refleksjon rundt følelser og holdninger til selvmord.
  • Du lærer hvorfor det er viktig å være oppmerksom på selvmordsfare.
  • Du lærer en firetrinnsmodell for hvordan du kan fange opp faresignaler, spørre om selvmord, lytte, og hjelpe personen med selvmordstanker i kontakt med noen som kan gi videre hjelp.
  • Du lærer å bevege deg forbi vanlige holdningsbarrierer som gjør at en ikke oppdager, avfeier eller unngår faresignalene.
  • Du får stille spørsmål og delta i diskusjoner.

Kurset passer for alle over 18 år som ønsker å bli mer oppmerksomme på selvmordsfare og bidra til å forebygge selvmord.

Velkommen!

Selvmordstemaet berører, og kurset utfordrer på mange plan. Dersom du er i en livssituasjon hvor du selv har behov for hjelp med selvmordstanker, anbefaler VIVAT at du oppsøker hjelp og heller deltar på kurs ved en senere anledning.